�1.3m upgrade for Sidmouth Hospital

TOWN councillors have backed proposals for a �1.3million upgrade of Sidmouth Victoria Hospital.

Blueprints for the creation of a new physiotherapy department, rehabilitation unit and gym were supported – provided a bin storage area is covered and well screened.

Councillors did express concern at the loss of three parking spaces in Blackmore View.

Plans submitted by the Northern Devon Healthcare NHS Trust include the formation of a new entrance and canopy on the hospital’s eastern elevation.

The physio department, rehab unit and gym will be constructed within the hub of the hospital and occupational therapy will be moved towards the existing entrance.


You may also want to watch:


The new entrance and reception will be sited where the kitchens are now.

Kitchens will be relocated further along the building.

Most Read

It is also proposed the existing physio outbuilding is demolished and car park redesigned with a new exit in Blackmore View.

Plans have received two objections from nearby residents in All Saints Road and May Terrace.

They have respective fears for the impact on their home and traffic concerns.

The town council’s planning committee discussed the application at a meeting last Wednesday.

The district council will decide the fate of proposals.

Become a Supporter

This newspaper has been a central part of community life for many years. Our industry faces testing times, which is why we're asking for your support. Every contribution will help us continue to produce local journalism that makes a measurable difference to our community.

Become a Supporter
Comments powered by Disqus