Access plans altered at Sidmouth hospital

PUBLISHED: 16:19 09 April 2014 | UPDATED: 16:19 09 April 2014

The new reception entrance at Sidmouth Hospital. Photo by Simon Horn. Ref shs 9136-02-14SH. To order your copy of this photograph go to www.sidmouthherald.co.uk

The new reception entrance at Sidmouth Hospital. Photo by Simon Horn. Ref shs 9136-02-14SH. To order your copy of this photograph go to www.sidmouthherald.co.uk

Archant

Sidmouth Victoria Hospital bosses have altered its proposed access after residents resisted plans to remove three on-street parking spaces.

The developers had wanted to create a new exit, but are now applying to retain the combined way in and out as they look to install a gas bottle store.

They last year proposed redesigning the layout to remove the ‘one way in, one way out’ layout they said was a ‘constant cause for double parking, blockages and traffic congestion’.

A new exit onto Blackmore View would have required the loss of three parking spaces on the road, although they would have been relocated to the hospital car park.

But nearby residents were vocal about the need to retain all town centre parking and highways chiefs refused to support the application.

The new plans remove the need for a new access point and the three spaces will be preserved.

They will be considered by Sidmouth Town Council and East Devon District Council.


If you value what this story gives you, please consider supporting the Sidmouth Herald. Click the link in the orange box above for details.

Become a supporter

This newspaper has been a central part of community life for many years. Our industry faces testing times, which is why we're asking for your support. Every contribution will help us continue to produce local journalism that makes a measurable difference to our community.

Latest from the Sidmouth Herald